Verdiepingsdagen

LOTZ in movement biedt inspirerende verdiepingsdagen en workshops aan therapeuten, coaches en andere geinteresseerden die verdieping zoeken in het persoonlijke en professionele proces en aandacht willen besteden aan:

  1. De relatie tussen ego en zelf: ik beweeg –  ik word bewogen door iets van binnenuit
  2. De relatie ‘zelf en ander’ vanuit het praktiseren van mover en witness zijn: waarnemen, oordeel loslaten, containen, zelf-reflectie, holding geven aan en respectvol delen van diep gevoelde ervaringen
  3. Bewustwording van eigen perceptie door het ontwikkelen van embodied consciousness en inner witnessing

De basis van deze dagen bestaat uit movement-in-depth, lichaamswerk en meditatie, zelfobservatie, persoonlijke mythen en dromen waarbij de interactie tussen een embodied mind en een conscious body steeds leidend is.

Voor de eendaagse workshops is ervaring in Authentic Movement niet noodzakelijk. Wel openstaan voor werken met de body-soul en bewegen in een moving meditation.

De Long Circle dagen zijn verdiepingsdagen voor movers met ervaring in Authentic Movement en vinden 2x per jaar plaats.

***

Eendaagse workshops 2021

De workshops zijn tot nader bericht uitgesteld.

Kennismaken met het AM-Lab

Het experimentele AM-Lab heeft als doel jezelf te voeden, ruimte te maken voor diepe persoonlijke communicatie en een aandachtig luisteren en delen met elkaar. Het zijn dagen voor het betreden van je innerlijke ruimte, met potentie voor het ervaren van eenheid. Een gelegenheid om zowel mover als witness te zijn, respectvolle response te ontvangen, je te laten inspireren, nieuwe contacten te leggen of uit te wisselen met collega’s. Je kunt de dagen los van elkaar volgen.

Dit zijn de thema’s in 2021:

Gecanceld: Zondag 21 februari Authentic Movement en Creative Tools

Gecanceld: Zaterdag 24 april Authentic Movement en Performing Inner Landscapes

Korte inhoud:

21 februari. Basisbeginselen van Authentic Movement en werken met Creative Tools waarbij we gebruikmaken van klei als sensorische spiegel en van tekenen tijdens witnessing.

24 april Tijdens het thema Performing Inner Landscapes gebruiken we Authentic Movement en Movement Haiku’s om tot een persoonlijke choreografie te komen.

De workshops zijn in de ochtend gericht op de mover; je lichaam en mind laten landen met dans, bodywork en moving meditation. Ook aandacht voor de rituelen in authentic movement voor zover deze nog niet bekend zijn. In de middag werken we met het thema van de dag. Alle thema’s staan ten dienste van de grondvorm: Authentic Movement. De uitwerking zal steeds anders zijn. Daarom is het een LAB, een laboratorium om te experimenteren, te spelen en nieuwe ervaringen en inspiratie op te doen.

Deze dagen zijn toegankelijk voor een ieder met interesse in Authentic Movement, bodywork, moving meditation en creativiteit en zijn afzonderlijk te volgen.

Praktische informatie:

Van 10:30 – 16:00 u. (De deur is open vanaf 10:00, er is koffie en thee)

Neem je eigen lunch mee. Voor een kop warme vegetarische soep wordt gezorgd.

Draag comfortabele kleding. De ruimte is goed verwarmt maar mocht je het snel koud hebben neem dan een extra vest mee. Er zijn matten en meditatiekussens aanwezig.

Het adres is La Cappella, Oude Velperweg 36A, 6824 HE, Arnhem Ga voor de route naar: http://www.lacappella.nl/wp/route/ La Cappella ligt op 5 min. lopen van station Arnhem-Presikhaaf.

Kosten voor een losse dag zijn 95 euro incl. 9% btw. Bij inschrijving van twee themadagen zijn de kosten 160 euro.

Heb je vragen of wil je je opgeven, mail dan naar baartingrid@gmail.com

***

Long Circle 2x per jaar

Een dag met een Long Circle en professionele uitwisseling voor een ieder met ervaring in Authentic Movement.

Deze movers zijn in het werkveld werkzaam zijn als therapeut, coach, docent, danser ect. en hebben AM in hun praktijk of werk geintegreerd (bijv.: in indiv. sessies, faciliteren van groepen of groepstherapie). Of die anderszins ervaring hebben opgedaan en AM in hun persoonlijke leven hebben geintegreerd.

De datum in 2020 is vrijdag 9 oktober. De data voor 2021 zijn nog niet bekend.
We beginnen de ochtend met een kennismaking in dans gevolgd door een meditatie om innerlijk ruimte te kunnen maken.

Na de lunch gaan we de middag wijden aan een Long Circle. Deze duurt afhankelijk van het aantal deelnemers een uur met gelijk aansluitend de uitwisseling tussen movers en witnesses.

Na een theepauze is er gelegenheid voor professionele uitwisseling en het delen van behoeftes en ideeën voor een volgende bijeenkomst.

Afsluiting van de dag is om 16:30 uur.

Praktische informatie:

De deur is zoals gewoonlijk open vanaf 10:00 u (er staat koffie/thee klaar). We beginnen om 10:30 u.

Neem voor de lunch je eigen brood of salade mee. Voor een kop warme soep wordt gezorgd.

Zorg voor comfortabele kleding. De ruimte is goed verwarmt maar mocht je het snel koud hebben dan is een extra vest of omslagdoek en warme sokken niet overbodig. Er zijn matten en meditatiekussens aanwezig.

Het adres is La Cappella, Oude Velperweg 36A, 6824 HE, Arnhem

Ga voor de route naar: http://www.lacappella.nl/wp/route/

La Cappella ligt op 5 min. lopen van station Arnhem-Presikhaaf.

Bij vertraging onderweg of anderszins kun je mij bereiken op M 06 20617187.

Kosten voor deze dag zijn 55 euro. Deelname is na betaling. Deze dag is niet als nascholing geaccrediteerd.

Opgave: Ingrid Baart

***

Facebook_16x16
Ontwerp: Stephanie Jansen, Webontwikkeling: Jonge Sla Design